amarantusowe, kakaowe gofry z miodem, ricottą, dżemem malinowym z żurawiną/ morwą białą, herbata
Tym razem gofry. Wieki ich nie robiłam i nie jadłam! Znalałam je u Ash :) Kolejny niezawodny przepis :) Wyszły przepyszne, trochę chrupiące, ale z taką fajną puszystością/ miękkością. Mocno kakaowe. Trzeba spróbować :) Mi smakowały i to bardzo!! :)
Wczoraj w końcu potrenowałam i od razu humor lepszy :) Samopoczucie też już dużo, dużo lepiej. Bardzo się cieszę, bo pogoda już się poprawia! :)
Jeju, jak ja bym chciała sobie w końcu poćwiczyć... Wczoraj nie miałam siły nawet na rozciąganie, to dzisiaj ciężko mi się ruszyć z miejsca :\ Smakowite masz te gofry :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam gofry, pycha:)
OdpowiedzUsuńNie dziwię się, że smakowały, to chyba moje ulubione gofry :) Trochę jak brownie, prawda?
OdpowiedzUsuńTak tak! :) Jeszcze gdyby były bardziej mokre to już w ogóle brownie :D Ale były idealne, z pewnością powtórzę :)
UsuńZawsze chciałam spróbować takiej morwy :)
OdpowiedzUsuńCieszę się że u Ciebie jest leprze samopoczucie :)
OdpowiedzUsuńGoferki... cud miód! :*
Goooffrryy <3
OdpowiedzUsuńTeż się cieszę z pięknej pogody , bo wreszcie wyjdę na rower : D
a moja gofrownica, spalona, powędrowała na gwarancji do sklepu. czekam, czekam, doczekać się nie mogę...
OdpowiedzUsuńteraz jeszcze ty będziesz mnie goframi kusić!!? jak możesz :D przepysznie wyglądają!
OdpowiedzUsuńoby ten humor był coraz lepszy i lepszy, słonecznie jest to i pogoda ducha w nas! :)
I to jest to co Tygrysy lubią najbardziej ;) Pychottka ! Uwielbiam wszelkie rodzaje gofrów ;)
OdpowiedzUsuńkurczę ja też wieki nie robiłam gofrów!
OdpowiedzUsuńz twarożkiem są obłędne! :)
Oj jakie fajne gofry <3 Muszę takie zrobić a akurat już zaplanowałam , że w niedziele zrobie . :)
OdpowiedzUsuńW dalszym ciągu życzę zdrówka i porywam kakaowego gofra!:)
OdpowiedzUsuńAle cudownie czekoladowe i z takimi dodatkami *.*
OdpowiedzUsuńmusiały być genialne, szkoda że nie mam już amarantusa!
OdpowiedzUsuńSuper przepis ! :D
OdpowiedzUsuńWszystko , co kakaowe i chrupiące zawsze trafia do mojego notatnika z przepisami , a więc chyba i ten przepis znajdzie tam swoje miejsce :)
OdpowiedzUsuńMożna poprosić o przepis, ponieważ link jest aktywny tylko do zaproszonych blogerów, a ja nie prowadzę bloga...
OdpowiedzUsuńMyślę, że tak :) Pozwolę sobie skopiować. ;)
Usuń35g mąki amarantusowej
10g poppingu amarantusa
10g mąki ryżowej
1 jajko
100 ml mleka
1/2 łyżki oleju
1/2 łyżki kakao
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.Nakładamy łyżką na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy kilka minut.
Bardzo dziękuję za przepis :)
Usuń