płatki owsiane na maślance z odżywką, jagodami, orzechami włoskimi i prażonymi wiórkami kokosowymi
Płatki wymieszane z maślanką i zostawione w lodówce na całą noc- uwielbiam! Rano wymieszane z odżywką i jagodami. A orzechy namoczone w wodzie przez całą noc- teraz już będę robiła tak cały czas! Zimne śniadanie w słoneczny poranek- trzeba się przyzwyczajać :)
Super pomysł na owsiankę !
OdpowiedzUsuńI jak ślicznie wygląda *.*
świetny pomysł na takie nocne śniadanko! :))
OdpowiedzUsuńo tak, orzechy moczone przez kilka godzin mają o wiele lepszy smak :D kiedyś nawet czytałam, że powinno się właśnie jeść takie po wymoczeniu dopiero...
OdpowiedzUsuńja jeszcze nie mogę się przekonać do lodówkowych śniadań, ale samo połączenie smaków bardzo mi odpowiada ;D
Tak, właśnie też dosyć niedawno dowiedziałam się, że powinno się jeść namoczone. Wtedy organizm wykorzystuje ich wartości w 100 % :)
Usuńja słyszałam niestety o zmianie pogody na weekend... ale na razie korzystam z pięknego słońca :)
OdpowiedzUsuńlubię przygotowywać płatki wieczorem, nabierają jeszcze lepszego smaku i konsystencji :) a z orzechami spróbuję patent! :)
ooo, na maślance muszę zrobić kiedyś :)
OdpowiedzUsuńnamoczone orzechy? muszę takie wypróbować!
OdpowiedzUsuńileż czasu nie miałam maślanki w ustach!
do orzechów namoczonych mnie nie namówisz, lubię jak chrupią :D
OdpowiedzUsuńCo do ich przyswajalności nie wiem nie mówili nam o tym na zajęciach, więc odnieść się do tego nie odniosę, ale całość-bombowa.. te jagody :D
Orzechy w wodzie... ciekawe, jak smakują. Może puszczają trochę swojego gorzkawego posmaku?:)
OdpowiedzUsuńmniamiii :3
OdpowiedzUsuńUwielbiam owsianke a rano kiedy się spiesze do szkoły to idealny i szybki sposób :)
OdpowiedzUsuńNa maslance jeszcze nie probowalam a to blad jak widze :) Idelany lekki fioletowy kolorek przybrala twoja owsinka bardzo zachcajaco wyglada :)
OdpowiedzUsuń