czwartek, 4 października 2012

233.



jaglanka z serkiem*, prażonym jabłkiem, cynamonem i kleksem domowego dżemu truskawkowego, kawa z mlekiem



Jedna z lepszych, szczerze :) Korzystam z dwóch wielkich siat jabłek prosto z sadu :) Będą jeszcze, więc o zapasy na zimę nie muszę się martwić :>  Cieszę się, że rodzice mi ufają i pozwalają samej jeździć za kierownicą :D W taką pogodę jak wczoraj, gdy trzeba szybko dojechać na dodatkowe zajęcia jak znalazł :) Jest świetnie, róbcie prawko, kto nie ma :D
* serek waniliowy wymieszałam z maślanką.

30 komentarzy:

  1. I wcale się nie dziwię, że to śniadanie było cudowne. Wszystko co zawiera połączenie jabłka i cynamonu, musi smakować obłędnie :)
    Moje zapasy przechowywane w piwnicy również -mam nadzieję-, że dotrzymają do zimy. Bo co jest lepsze od wyjadania musu jabłkowego łyżeczką, prosto ze słoika? :-D

    OdpowiedzUsuń
  2. jaglanka jest dobra na wszystkie sosoby :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Jabłuszka prosto z sadu są najlepsze. :) Nie dziwota, że śniadanie było pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  4. po pierwsze gratuluję zdania na prawo jazdy :) kibicowałam Ci, ale ostatnio jestem tak zajęta, że nie miałam czasu na komentarze. Teraz zdobywaj spokojnie doświadczenie i korzystaj skoro rodzice pozwalają Ci jeździć:):):)
    śniadanie jak zawsze cudne:)!

    OdpowiedzUsuń
  5. Z takim serkiem to musiała byc pyszna ta jaglanka!

    OdpowiedzUsuń
  6. jabłuszka ja miałam wczoraj zapiekane z ryżem :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Prawko to bardzo przydatna rzecz :) Za jakiś czas stanie się to dla Ciebie naturalne, że wsiadasz i jedziesz.

    OdpowiedzUsuń
  8. Muszę w końcu wypróbować jaglankę na śniadanie ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. jaglanka wygląda smakowicie..muszę kiedyś wypróbować :-)

    OdpowiedzUsuń
  10. Obłędnie wygląda ta jaglanka :) Też mam masę jabłek :D

    OdpowiedzUsuń
  11. napiszesz jak gotujesz jaglankę?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tą gotowałam na wodzie, ok. szklanka wody na pół szklanki kaszy, przez ok. 15 min., aż wchłonie wodę. Wymieszałam z serkiem*.

      Usuń
  12. Ale apetyczne śniadanko :) Porwałabym Ci tę miseczkę!

    OdpowiedzUsuń
  13. Uwielbiam jaglankę w słodkiej wersji :))

    OdpowiedzUsuń
  14. koniecznie do wypróbowania takie połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  15. ale fajne śniadanie. i talerzyk ładny ;-)

    OdpowiedzUsuń
  16. Jaglanka i prażone jabłka to idealne połączenie :) Wiem z doświadczenia ;)
    Pyszne śniadanie ;)

    OdpowiedzUsuń
  17. wygląda przepysznie! nie dziwię się, że musiała ci smakować. (;

    OdpowiedzUsuń
  18. oj, musiała być pyszna, musiała! :)
    a owoce z własnego sadu najlepiej smakują!

    OdpowiedzUsuń
  19. Hello from France
    I am very happy to welcome you!
    Your blog has been accepted in Europe Poland a minute!
    We ask you to follow the blog "Directory"
    Following our blog will gives you twice as many possibilities of visits to your blog!
    Thank you for your understanding.
    On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
    Invite your friends to join us in the "directory"!
    The creation of this new blog "directory" allows a rapprochement between different countries, a knowledge of different cultures and a sharing of different traditions, passions, fashion, paintings, crafts, cooking,
    photography and poetry. So you will be able to find in different countries other people with passions similar to your ones.
    We are fortunate to be on the Blogspot platform that offers the opportunity to speak to the world.
    The more people will join, the more opportunities everyone will have. And yes, I confess, I need people to know this blog!
    You are in some way the Ambassador of this blog in your Country.
    This is not a personal blog, I created it for all to enjoy.
    SO, you also have to make it known to your contacts and friends in your blog domain: the success of this blog depends on all Participants.
    So, during your next comments with your friends, ask them to come in the 'Directory' by writing in your comments:
    *** I am in the directory come join me! ***
    You want this directory to become more important? Help me to make it grow up!
    Your blog is in the list Europe Poland and I hope this list will grow very quickly
    Regards
    Chris
    We ask that you follow our blog and place a badge of your choice on your blog, in order to introduce the "directory" to your friends.
    http://nsm05.casimages.com/img/2012/07/12/12071211040212502810092867.gif
    http://nsm05.casimages.com/img/2012/03/19/120319072128505749603643.gif
    http://nsm05.casimages.com/img/2012/03/24/1203240217091250289621842.png
    http://nsm05.casimages.com/img/2012/03/28/120328020518505749640557.gif
    http://nsm05.casimages.com/img/2012/03/26/1203260602581250289633006.gif

    If you want me to know the blog of your friends, send me their urls which allows a special badge in the list of your country
    I see that you know many people in your country, you can try to get them in the directory?
    WE ASK YOU TO FOLLOW OUR BLOG "DIRECTORY"

    OdpowiedzUsuń
  20. pychota!
    wczoraj jadłam po raz pierwszy kasze jaglana i jestem nią zachwycona! ;)

    OdpowiedzUsuń
  21. smaczna! no i z ukochanymi jabłuszkami :)

    OdpowiedzUsuń
  22. jaglanka jest najlepsza ;) a jeszcze z takimi dodatkami.. pysznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  23. jaglanka jest najlepsza.. a jeszcze z takimi dodatkami.. ;) pyycha ;D

    OdpowiedzUsuń
  24. smacznie i zdrowo ,a te dodatki - pycha !

    OdpowiedzUsuń