wtorek, 30 października 2012

259.



jabłko zapiekane z budyniem waniliowym i pełnoziarnisto- owsianką kruszonką, kawa z mlekiem


Uwielbiam szarlotkę z budyniem, dlatego postanowiłam zrobić wersję mini, coś ala szarlotka na szybko :) No nie powiem, myślałam, że będzie gorsze, ale smakowało na prawdę pysznie. Jabłka w kostkę, na to przygotowany budyń, kruszonka i do piekarnika na ok. 20 min. Szybka szarlotka budyniowa? Tak jest!
Dzisiaj robię sobie 'przymusowe' wolne. Jak mus to mus ;)

26 komentarzy:

  1. O mamo, jak to oblednie wyglada *.* uwielbiam szarlotke z budyniem, a taka jednoosobowa to swietny pomysl :)

    OdpowiedzUsuń
  2. piękne!
    jeszcze szarlotki pod taką postacią nie jadłam!;)

    OdpowiedzUsuń
  3. aaaaa ! co za pomysł, jesteś geniuszem :))

    OdpowiedzUsuń
  4. szarlotka w wersji mini na śniadanie, jesteś genialna<3 i to jeszcze z budyniem, omom*.*

    OdpowiedzUsuń
  5. i po co ciasto, jak można mieć budyniową zdrową szarlotkę :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Hm, wygląda pysznie! można podać sposób przyrządzenia? chodzi mi o kruszonkę?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. kruszonkę robiłam na oko, ok. 1 łyżka płatków owsianych, 1 łyżka mąki pszennej pełnoziarnistej i trochę otrąb owsianych + masło ( nie wiem ile mogło być, bardzo czubata łyżeczka? )

      Usuń
  7. Jeżeli smakuje jak wygląda, to muszę zrobić. :D

    OdpowiedzUsuń
  8. AAAA, kocham Twoje śniadanie <3 Zapiec budyń z kruszonką, to jest pomysł! Na pewno na dniach zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  9. mam wielką ochotę teraz na takie danie! :-)

    OdpowiedzUsuń
  10. zapiekany budyń, ojej, jakie to genialne! :3
    muszę koniecznie kiedyś sobie zrobić takie śniadanie :)) pycha!

    OdpowiedzUsuń
  11. przepyszny pomysł na śniadanko ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. wygląda wspaniale! muszę kupić w końcu kokilkę, żeby móc sobie serwować takie mini-desery. (;

    OdpowiedzUsuń
  13. bardzo fajny, niekonwencjonaly sposob podania szarlotki :)

    OdpowiedzUsuń
  14. fantastyczny pomysł! uwielbiam połączenie jabłek i budyniu, a jeszcze z kruszonką, mmmm... <3

    OdpowiedzUsuń
  15. dzieki za przepis;) przypominają mi się lata dzieciństwa jak w domu robili mi jabłka zapiekane w piekarniku ze swojskim budyniem i cynamonem :D

    OdpowiedzUsuń
  16. *-* ale to musiało być dobre!

    OdpowiedzUsuń
  17. Genialny pomysł ♥.♥
    Będę musiała wypróbować, a budyń zrobiłaś z podanej ilości mleka czy zmniejszyłaś ? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dałam trochę ponad połowę szklanki mleka i czubatą łyżkę budyniu :)

      Usuń
  18. To śniadanie wygląda cudownie. Szarlotka..moje ulubione ciasto, poproszę o przepis na to cudo!

    OdpowiedzUsuń
  19. Wygląda bosko, jak znajdę więcej czasu to muszę taką przyrządzić. :)

    OdpowiedzUsuń
  20. niby takie proste, ale jakie efektowne :D i pyszne , w to nie wątpię! Kocham kruszonkę :D

    OdpowiedzUsuń
  21. O kurczę, pycha! :)
    Ja myślę nad przymusowym jutrem...

    OdpowiedzUsuń