jajka na twardo z solą morską, chleb żytni na zakwasie z awokado, solą morską i pieprzem, chrzan, pomidorki koktajlowe, ogórek, herbata ( nie ma na zdj. )
Jakie dobre było to śniadanie, jakie wiosenne :) Chociaż śniadanie, bo patrząc przez okno zima. Sypie cały czas. Trzeba trochę odśnieżyć. Życzę miłej niedzieli! :)
mi przypomina takie trochę wielkanocne, bo jajka i chrzan ;> ale za to smakowite. (;
OdpowiedzUsuńjak kolorowo to na pewno pysznie :D
OdpowiedzUsuńzachodzę w głowę co zrobiłaś z tym jajkiem, że tak specyficznie wygląda? ;)
OdpowiedzUsuńchleb z awokado- miłości moja! choć ja wolę w wersji z miodem. miłego dnia (i odśnieżania ;) !
Tak wychodzą jak gotuję w tych pojemnikach na jajka :)
Usuńu mnie sypie, ale na szczęście odśnieżać nie trzeba :)
OdpowiedzUsuńtakie śniadanie to chętnie zaserwuję sobie i na kolację :) widzę, że bardzo fajnie wychodzą te jaja! :)
przyznam, że poczułam wiosnę patrząc na zdjęcia. aż nie chcę wyglądać przez okno!
OdpowiedzUsuńTyyle warzyw, pycha
OdpowiedzUsuńTyyle warzyw, pycha
OdpowiedzUsuńChyba muszę zainwestować w takie pudełeczka do gotowania jajek :) Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńU mnie nie sypie śnieg ,ale jest strasznie zimno
OdpowiedzUsuńJak ja chciałabym zjeść sobie taki chlebek ..... No cóż zdrowie ważniejsze
Te jajeczka ślicznie wyglądają *_*
Jak dla mnie to to by było jajko na miękko, haha, ale dla mnie żółtko musi być maksymalnie ścięte :) Chlebek porywam! Muszę wstawić zakwas w końcu...
OdpowiedzUsuńAle ono było ścięte, może tak wygląda na zdjęciu, ale twarde było ;)
Usuńsuper! kocham wytrawne :D i jak ładnie podane :))
OdpowiedzUsuńAle wiosna na talerzu!
OdpowiedzUsuńCo do moich kuracji włosowych z olejem kokosowym to tak, rozpuszczam olej i nakładam - teraz wystarczy go położyć przy kaloryferze :D Zaczynam od końcówek i powoli do góry ;)
Oo właśnie miałam pisać u Ciebie i zapomniałam :) Dziękuję! :)
UsuńŚmiesznie wygląda to jajko ! Super ;)
OdpowiedzUsuńWiosna na talerzu :)
te jajka są genialne :) i w dodatku tak ładnie wszystko podane! *-*
OdpowiedzUsuńHa! Właśnie się zastanawiałam czy zaprezentujesz na blogu swój nowy jajkowy zakup ;) nie powiem zainteresowałam się.... Ja zawsze ma problem z ugotowaniem jajka na miękko aby białko było ścięte a żółtko płynne...może to cudo by mi pomogło?
OdpowiedzUsuńJa właśnie jeszcze nie opanowałam gotowania na miękko w tych pojemniczkach, bo.. czubek wystaje- nie zatapiają się i w środku na pewno będzie twarde, ponieważ trzeba dłużej gotować, żeby wierzch zdążył się ściąć, ale warto próbować :)
UsuńA to tego czubka nie można również przykryć wodą? Podobno dobrym rozwiązaniem jest takie urządzenie do jajek ale dla mnie to kolejny zagracający gadżet :( W Twoim pomyśle nadzieja ;)
UsuńNiestety nie. Wrzuca się na wodę i utrzymuje się na niej, później troszkę opadnie, ale nie zatapia się :)
Usuńte jajka fajnie wyglądają. :D a kanapki z awokado to jest to!
OdpowiedzUsuńFajnie te warzywa wyglądają tak równo ułożone :)
OdpowiedzUsuńkolorowo i wesoło :)
OdpowiedzUsuńjakie pożywne!
OdpowiedzUsuńooo ciekawy pojemniczek :)
OdpowiedzUsuńjak dla mnie to idealne śniadanie :)
OdpowiedzUsuń