niedziela, 26 stycznia 2014

681. Niedzielnie





jajka na twardo z solą morską, chleb żytni na zakwasie z awokado, solą morską i pieprzem, chrzan, pomidorki koktajlowe, ogórek, herbata ( nie ma na zdj. )


Jakie dobre było to śniadanie, jakie wiosenne :) Chociaż śniadanie, bo patrząc przez okno zima. Sypie cały czas. Trzeba trochę odśnieżyć. Życzę miłej niedzieli! :) 

28 komentarzy:

  1. mi przypomina takie trochę wielkanocne, bo jajka i chrzan ;> ale za to smakowite. (;

    OdpowiedzUsuń
  2. jak kolorowo to na pewno pysznie :D

    OdpowiedzUsuń
  3. zachodzę w głowę co zrobiłaś z tym jajkiem, że tak specyficznie wygląda? ;)
    chleb z awokado- miłości moja! choć ja wolę w wersji z miodem. miłego dnia (i odśnieżania ;) !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak wychodzą jak gotuję w tych pojemnikach na jajka :)

      Usuń
  4. u mnie sypie, ale na szczęście odśnieżać nie trzeba :)
    takie śniadanie to chętnie zaserwuję sobie i na kolację :) widzę, że bardzo fajnie wychodzą te jaja! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. przyznam, że poczułam wiosnę patrząc na zdjęcia. aż nie chcę wyglądać przez okno!

    OdpowiedzUsuń
  6. Chyba muszę zainwestować w takie pudełeczka do gotowania jajek :) Pysznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  7. U mnie nie sypie śnieg ,ale jest strasznie zimno
    Jak ja chciałabym zjeść sobie taki chlebek ..... No cóż zdrowie ważniejsze
    Te jajeczka ślicznie wyglądają *_*

    OdpowiedzUsuń
  8. Jak dla mnie to to by było jajko na miękko, haha, ale dla mnie żółtko musi być maksymalnie ścięte :) Chlebek porywam! Muszę wstawić zakwas w końcu...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ale ono było ścięte, może tak wygląda na zdjęciu, ale twarde było ;)

      Usuń
  9. super! kocham wytrawne :D i jak ładnie podane :))

    OdpowiedzUsuń
  10. Ale wiosna na talerzu!

    Co do moich kuracji włosowych z olejem kokosowym to tak, rozpuszczam olej i nakładam - teraz wystarczy go położyć przy kaloryferze :D Zaczynam od końcówek i powoli do góry ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oo właśnie miałam pisać u Ciebie i zapomniałam :) Dziękuję! :)

      Usuń
  11. Śmiesznie wygląda to jajko ! Super ;)
    Wiosna na talerzu :)

    OdpowiedzUsuń
  12. te jajka są genialne :) i w dodatku tak ładnie wszystko podane! *-*

    OdpowiedzUsuń
  13. Ha! Właśnie się zastanawiałam czy zaprezentujesz na blogu swój nowy jajkowy zakup ;) nie powiem zainteresowałam się.... Ja zawsze ma problem z ugotowaniem jajka na miękko aby białko było ścięte a żółtko płynne...może to cudo by mi pomogło?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja właśnie jeszcze nie opanowałam gotowania na miękko w tych pojemniczkach, bo.. czubek wystaje- nie zatapiają się i w środku na pewno będzie twarde, ponieważ trzeba dłużej gotować, żeby wierzch zdążył się ściąć, ale warto próbować :)

      Usuń
    2. A to tego czubka nie można również przykryć wodą? Podobno dobrym rozwiązaniem jest takie urządzenie do jajek ale dla mnie to kolejny zagracający gadżet :( W Twoim pomyśle nadzieja ;)

      Usuń
    3. Niestety nie. Wrzuca się na wodę i utrzymuje się na niej, później troszkę opadnie, ale nie zatapia się :)

      Usuń
  14. te jajka fajnie wyglądają. :D a kanapki z awokado to jest to!

    OdpowiedzUsuń
  15. Fajnie te warzywa wyglądają tak równo ułożone :)

    OdpowiedzUsuń
  16. jak dla mnie to idealne śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń