środa, 8 stycznia 2014

664.





bananowy chlebek kukurydziany z płatkami migdałów, jogurt z serkiem wiejskim, cynamonem i resztą banana


Inspiracja- polecam ten chlebek, jest przepyszny! 

Chyba gluten jest sprawcą moich przeżyć z żołądkiem.. Dziś zjadłam bezglutenowe śniadanie i czuję się ( jak na razie ) bardzo dobrze. Zrobię jeszcze testy dla pewności i w razie co wykluczenia innych produktów. Dziękuję za wczorajsze rady :) 
Piję herbatkę z imbirem <3 ( moja nowa miłość ) i cytryną, maluję się, ubieram i idę na małe zakupy- w tym produkty bezglutenowe :) Szykuje się miły dzień! 

23 komentarze:

  1. być może nie będziesz musiała całkowicie rezygnować z glutenu, ja po prostu trochę ograniczyłam takie produkty i jest lepiej :)

    OdpowiedzUsuń
  2. w takim razie oby wykluczenie glutenu pomogło, jeśli to on sprawcą jest!
    a dzisiejsze śniadanie, ach, jestem po swoim własnie, ale twój chlebek z chęcią zjem!

    OdpowiedzUsuń
  3. sama zaczynam zastanawiać się nad testami! :O dobrze, że dzisiaj czujesz się dobrze! ale po takim śniadaniu - nic dziwnego! :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Migdały i smak banana? Pasuje to do siebie? :) Lubie jedno i drugie, ale połączenie wydaje mi się mocno mdłe. Pewnie się mylę i smakuje cudownie. :)

    Miłego dnia!

    OdpowiedzUsuń
  5. Gluten poczyna sobie coraz śmiejel!
    Koniecznie zrób badania, lepiej zapobiegać niż leczyć:*

    OdpowiedzUsuń
  6. brzmi przepysznie, wygląda przepysznie, więc wierzę w Twoje słowa :D

    OdpowiedzUsuń
  7. zdecydowanie jedno z moich ulubionych śniadań, szkoda że tak rzadko je jadam .

    OdpowiedzUsuń
  8. Klaudia, nie martw się na zapas, ale w razie czego, to bez glutenu można żyć ;)) A ten chlebek jest faktycznie pyszny, choć Twój dużo ładniejszy od mojego ;) cieszę się, że smakowało :*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zrobię testy to będzie wszystko jasne mam nadzieję :) Oczywiście, że można! :) Mam dużo Twoich przepisów do wypróbowania! :D

      Usuń
  9. chyba już wiem co będzie u mnie jutro :D

    OdpowiedzUsuń
  10. jaki wyrośnięty, pycha, pycha!

    OdpowiedzUsuń
  11. Wygląda cudownie - i te przyrumienione migdały !

    OdpowiedzUsuń
  12. czyżby początek diety bez glutenu? coraz więcej osób z niego musi rezygnować, ale nie ma co -przepisy są i to równie smaczne, jak na przykład ten świetny chlebek :) bardzo polubiłam kukurydziany <3

    OdpowiedzUsuń
  13. Jej moje ulubione polaczenie - czyli banana z owocami
    Musze zrobic taki chlebek ale moze z innej maki
    Ciezka sparawa z tym glutenem. Mnie tez od jakiegos czasu boli brzuch po zjedzeniu czegos zbozowego. Ale dobrze ze sa takie sklepy bio, gdzie jest bardzo duzo produktow bezglutenowych i nie trzeba rezygnowac z ulubionych dan :-)
    Pochwalisz sie jutro co kupilas w tym sklepie ?

    OdpowiedzUsuń
  14. mam nadzieję, że nie będziesz musiała całkiem rezygnować z glutenu. :c
    a chlebek bananowy uwelbiam!

    OdpowiedzUsuń
  15. no i mnie chyba też gluten nie służy... ale jak narazie przy nim zostanę..
    uwielbiam ten chlebek! i ostatnio herbatę imbirową również:D

    OdpowiedzUsuń
  16. Miałam/Mam podejrzenie nietolerancji glutenu, ale najprawdopodobniej nie toleruję żyta.
    Chlebek idealny, ostatnio zakupiłam tę mąkę ;D

    OdpowiedzUsuń
  17. duzo dziś na blogach bananowych chlebków, chyba czas spróbować także i tego :)) tak duzo pomysłów tak mało czasu..o matko.

    OdpowiedzUsuń
  18. ja właśnie czytałam, że jeśli się eliminuje gluten, to ma to sens tylko jeśli w 100% się go wykluczy, ale nie mam pewności. dla takich śniadań byłabym w stanie zeń zrezygnować! ;)

    OdpowiedzUsuń
  19. ja nie zazdroszczę. dużo teraz o tym słychać, jakieś się te wszystkie alergie 'modne' zrobiły. a takiej chałki drożdżowej sobie odmówić trudno...

    OdpowiedzUsuń