czwartek, 9 stycznia 2014

665.



kaszka kukurydziana na waniliowym mleku ryżowym z jajkiem, serkiem homogenizowanym* i domowym masłem orzechowym


* serek wymieszany z ziarenkami wanilii i syropem klonowym

Zapomniałam jak smakuje ta kaszka. Jest przepyszna, będę częściej do niej wracać :) 
Wczoraj nie kupiłam za wiele, ponieważ nie było poświątecznej dostawy...ale zdobyłam mąkę z brązowego ryżu, mleko ryżowe, proszek do pieczenia bez glutenu, chrupki kukurydziane, gumy do żucia słodzone cukrem brzozowym ( pyszne :) ) mleczko kokosowe i kilka innych rzeczy. :) Tak na zaś, a testy pewnie w przyszłym tygodniu. Jak na razie czuję się dobrze :)

11 komentarzy:

  1. ale się musiałaś nagimnastykować przy kładzeniu masła! ślicznie podana :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Właśnie nie było tak trudno:) Nożem z pomocą palca poszło szybko :D

      Usuń
  2. Cudownie kremowa ta kaszka :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajne zakupy, chętnie bym dorwała mąkę z brązowego ryżu, ale nigdzie jej u mnie nie ma ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dawno nie bylo u mnie nic kukurydzianego. Jestem ciekawa jak smakuje kaszka kukurydziana czy owsianka z jajkiem i czyba musze sie przekonac
    Ale pysznosci kupilas sobie w bio. Ja uwielbiam make z ryzu brazowego, bo nadaje takiego fajnego posmaku placuszkom i omletom :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. a ja ostatnio często zaglądam do pudelka z właśnie tą kaszą :) to masło jak taka korona wygląda ;p

    OdpowiedzUsuń
  6. ja też jakoś o niej zapomniałam i muszę znowu powrócić do tego smaku, wygrzebać ją gdzieś z tyłu szafki :) do tego domowe masło <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda bardzo ciekawie! Porwałabym Ci tą miseczkę ;)

    OdpowiedzUsuń