kaszka kukurydziana na waniliowym mleku ryżowym z jajkiem, serkiem homogenizowanym* i domowym masłem orzechowym
* serek wymieszany z ziarenkami wanilii i syropem klonowym
Zapomniałam jak smakuje ta kaszka. Jest przepyszna, będę częściej do niej wracać :)
Wczoraj nie kupiłam za wiele, ponieważ nie było poświątecznej dostawy...ale zdobyłam mąkę z brązowego ryżu, mleko ryżowe, proszek do pieczenia bez glutenu, chrupki kukurydziane, gumy do żucia słodzone cukrem brzozowym ( pyszne :) ) mleczko kokosowe i kilka innych rzeczy. :) Tak na zaś, a testy pewnie w przyszłym tygodniu. Jak na razie czuję się dobrze :)
ale się musiałaś nagimnastykować przy kładzeniu masła! ślicznie podana :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie nie było tak trudno:) Nożem z pomocą palca poszło szybko :D
UsuńCudownie kremowa ta kaszka :)
OdpowiedzUsuńFajne zakupy, chętnie bym dorwała mąkę z brązowego ryżu, ale nigdzie jej u mnie nie ma ;)
OdpowiedzUsuńDawno nie bylo u mnie nic kukurydzianego. Jestem ciekawa jak smakuje kaszka kukurydziana czy owsianka z jajkiem i czyba musze sie przekonac
OdpowiedzUsuńAle pysznosci kupilas sobie w bio. Ja uwielbiam make z ryzu brazowego, bo nadaje takiego fajnego posmaku placuszkom i omletom :-)
ale kompozycja! a pyszna jaka :)
OdpowiedzUsuńa ja ostatnio często zaglądam do pudelka z właśnie tą kaszą :) to masło jak taka korona wygląda ;p
OdpowiedzUsuńja też jakoś o niej zapomniałam i muszę znowu powrócić do tego smaku, wygrzebać ją gdzieś z tyłu szafki :) do tego domowe masło <3
OdpowiedzUsuńale ładnie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo ciekawie! Porwałabym Ci tą miseczkę ;)
OdpowiedzUsuńsuper zestawienie smaków :)
OdpowiedzUsuń