piątek, 4 kwietnia 2014

741.




bezglutenowe drożdżóweczki z twarożkiem z miodem, prażonymi orzechami nerkowca i wiórkami kokosowymi oraz morwą białą



Takie jak tutaj ---> kilk. Upiekłam jakiś czas temu, zjadłam ich trochę a resztę zamroziłam :) Świeże drożdżówki z rana.. ♥ Do tego ten twarożek- obłęd! Uzależnienie, z którym teraz nie mogę przesadzać :) Ale czuję się dobrze :) Oby tak zostało :) Słonecznego dnia! :)

15 komentarzy:

  1. Mrożenie wypieków to świetny patent. Tylko najpierw trzeba je upiec, a na to nie mam ostatnio ani chwili. Także zazdroszczę! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam twarożek - moim faworytem jest taki ze zmiksowanym bananem, pyszności :D Drożdżówki z rana to świetny pomysł, a do tego cynamonowe... Jak ja dawno nie robiłam cinnamon rolls :o

    OdpowiedzUsuń
  3. też ciężko mi było ograniczyć nabiał, ale jakoś daje radę. raz na jakiś czas pozwalam sobie na "twarogowe szaleństwo" :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Oby faktycznie tak zostało, trzymam kciuki :)
    Prawda, że bułeczki są lepsze odgrzewane? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zdecydowanie! :) W ogóle kiedyś robiłam takie zwykłe, pełnoziarniste rollsy to też po mrożeniu i podgrzaniu w piekarniku smakowały tak samo, albo i lepiej niż świeże :D

      Usuń
  5. chyba też muszę wykorzystać ten patent i upiec więcej a później zamrozić :) zazdroszczę drożdżówek! :D

    OdpowiedzUsuń
  6. aaale to musiało być pyszne !!! *.*

    OdpowiedzUsuń
  7. jakie genialne! i ten twarożek, pycha, po prostu ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. głodna jestem za każdym razem jak widzę twoje smaczne śniadanie! zjadłabym teraz taką drożdżówkę, bo akurat kawę popijam :)

    OdpowiedzUsuń
  9. uwielbiam świeże drożdżówki, zawsze jem je już na ciepło, bo nie umiem już dłużej czekać! :D
    a ten twarożek wygląda obłędnie! :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ciepła drożdzówka + świezy twarożek z chrupiącymi dodatkami to jak najbardziej smaczne śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Też lubię rano świeże drożdżówki :D

    OdpowiedzUsuń