piątek, 11 kwietnia 2014

747.



 Co ja tam ukryłam? :))




zapiekana cynamonowo- orzechowa jaglanka pod kokosową ricottą


Ukryłam tam oczywiście jaglaną :) Uwielbiam tą kaszę zarówno na słodko jak i wytrawnie. Zapiekana jest przepyszna. Choć tutaj była dość sypka, ale z jajkiem pewnie wyszłaby bardziej zbita. A pomysł ściągnęłam od Teenager ;). Dziękuję, wyszło przepysznie :) Moje zmiany to migdały + orzechy pecan wymieszane z jaglanką, miodem i cynamonem, a na wierzchu ricotta wymieszana z żółtkiem i miodem, posypana wiórkami kokosowymi ( zapomniałam dodać ich do środka ;3 ). A co robimy czekając na ciepłe, pieczone śniadanko? Idziemy na szybki, poranny rozruch w postaci spaceru z psem :) 

14 komentarzy:

  1. śniadanie z niespodzianką ! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. oooo u mnie też dziś zapiekana jaglanka! :) a z ricottą, na pewno była przepyszna!

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajnie wygląda. Też lubię jaglaną :D

    OdpowiedzUsuń
  4. ta ricotta wygląda jak chmurka! :) szkoda, że z kotem na taki spacer pójść nie można ;D

    OdpowiedzUsuń
  5. W tzw. międzyczasie - jak widać - można sporo zdziałać;d

    OdpowiedzUsuń
  6. tak, kasza akurat sypka wychodzi, ale i tak pysznie i cieszę się bardzo, że Ci smakowała! też przepysznie ją skomponowałaś :)

    OdpowiedzUsuń
  7. u mnie też dziś zapiekana jaglanka! :D
    pysznie się Twoja prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Nie dość, że jaglanka, to jeszcze zapiekana... Nie za dobrze Ci przypadkiem? ;P

    OdpowiedzUsuń
  9. Nie dość że pieczone słoneczne szczęści - jaglanka to jeszcze pod puchatą chmurką <3
    Coś czuję że następną osobą , która wykorzysta ten przepis będę ja : D

    OdpowiedzUsuń
  10. Ostatnio polubiłam jaglaną :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Obłędne połączenia tutaj widzę ! Aż oczy nie mogą się nacieszyć tak pysznym widokiem :)

    OdpowiedzUsuń
  12. O, jaka niespodzianka! :D Zapiekanej nie jadłam, ale skusiłaś mnie !:D

    OdpowiedzUsuń