niedziela, 29 grudnia 2013

655.






makowy placek owsiany z prażonymi płatkami migdałowymi i syropem klonowym 

Jakie to było przepyszne <3 Po zmiksowaniu nie spodziewałam się, że coś z tego wyjdzie, myślałam, że czegoś za dużo/ mało wzięłam.. A jednak, świetnie się ścięło, dość ładnie i bez większego problemu przewróciło na drugą stronę. Szczerze polecam, jeden z najlepszych placków jakie miałam okazję jeść. Smakuje trochę jak białkowy piegusek czy spód ciasta, na które u mnie mówi się 'cycki murzynki' :) Syropem polałam pod koniec- stąd widoczny tylko na ostatnim zdjęciu. Na pewno dobrze komponowałby się z jakimś serkiem! Pierwszy i na pewno nie ostatni poranek z tym omletem :) 
< Przepis podlinkowany pod opisem > 

15 komentarzy:

  1. aaa kocham 'cycki murzynki'! Muuuuszę zrobić ten omlet skoro porównujesz go smakiem :D

    OdpowiedzUsuń
  2. takie owsiane placki to świetne śniadanie. sycące i proste w przygotowaniu! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dawno nie jadłam owsianego. Trzeba go sobie przypomnieć :) Z maaaaaaaaakiem ♥,♥

    OdpowiedzUsuń
  4. Jaki wspaniały ! Uwielbiam prażonego migdała <3

    OdpowiedzUsuń
  5. znów makkkk :DD już lubię ten placek!

    OdpowiedzUsuń
  6. już dziś 2 raz kusi mnie taki gruby owsiany placek! a makowa wersja jeszcze bardziej *-*

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie mogło nie wyjść, w końcu jesteś blogową mistrzynią omletów :D

    OdpowiedzUsuń
  8. No to mnie bardzo zachęciłaś do przetestowania takiego placka w najbliższym czasie ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. U mnei też dzisiaj omlet owsiany, wielbię :3

    OdpowiedzUsuń
  10. Jak makowy piegusek!? Kupiłaś mnie tym porównaniem! :-))

    OdpowiedzUsuń
  11. Naprawdę musiał być pyszny! :)

    OdpowiedzUsuń
  12. zawsze Ci się udają omlety! ja się tylko z cesarskim lubię

    OdpowiedzUsuń
  13. haha, ja to czasem nie wiem jakby idealny przepis robić-żaden placek mi się nie przewróci :(
    A czasem sama coś namieszam, pododaje-i co? Przewraca się idealnie ;D

    Super ci to wyszło, super! ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. Skoro polecasz, to zapisuję do wypróbowania! Swoją drogą fajne połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  15. W sumie jak tak zachwalasz, to bez zwątpienia musi być pyszny:)

    OdpowiedzUsuń