wtorek, 5 lutego 2013

355.



owsianka* z białkiem, bananem, wiórkami kokosowymi i masłem orzechowym, kawa inka


* płatki owsiane, jęczmienne, otręby owsiane, siemię lniane

Dwa dni bez masła robi swoje. Było go dużo, bardzo dużo :) Mniam :) A owsiankę z białkiem robiłam pierwszy raz. Polecam tym, którzy jeszcze nie próbowali. Za długo zwlekałam. Lekka jak chmurka, piankowa, pyszna :)

29 komentarzy:

  1. Taak, owsianka z białkiem jest obłędna, taka lekka i delikatna :) Dobrze, że w końcu jej spróbowałaś :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Po twoich słowach chyba spróbuję z białkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. W takim razie moja następna owsianka to będzie właśnie z białkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jajko w owsiance... No nie mogę jakoś, nie mogę:p

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też mi nie pasowało, ale spróbowałam i zmieniłam zdanie :)

      Usuń
  5. ja jeszcze nie robiłam, ale spróbuję, spróbuję ;) a białko się ubija przed dodaniem?

    OdpowiedzUsuń
  6. ślicznie wygląda! :)
    muszę w końcu zrobić taką z białkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Masło + banan to coś, co nigdy mi się nie znudzi. Omnomnom :3

    OdpowiedzUsuń
  8. owsianka w najlepszym wydaniu :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ostatnio ciągle myślę nad zrobieniem owsianki z jajkiem ubitym, chyba koniecznie muszę spróbować!
    Zapraszam do siebie:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Wszyscy ją tak chwalą, to chyba się skuszę ;))

    OdpowiedzUsuń
  11. Jajko w owsiance, jakoś sceptycznie jestem do tego nastawiona, ale skoro mówisz, że dobrze smakuje to chyba wypróbuję :)
    Ja od masła się odzwyczaiłam i jakoś specjalnie mnie do niego nie ciągnie więc nie mam zamiaru kupować kolejnego słoiczka.

    OdpowiedzUsuń
  12. taka owsianka jest najlepsza :)
    ja żeby nie marnować żółtka też je dodaję, ale bez ubijania. Wtedy jest jeszcze gęstsza <3

    OdpowiedzUsuń
  13. No to w takim razie nie pozostaje mi nic innego, jak dodać białko do owsianki... rozumiem, że ubite? I gotuje się z tym białkiem czy już nie?:>

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak ubite. Ugotowałam owsiankę, zdjęłam z gazu i dopiero wymieszałam z białkiem :)

      Usuń
  14. o matko, te dodatki wydają się być wręcz idealne!

    OdpowiedzUsuń
  15. widzę, że nie tylko ja nie mogę się jakoś przekonać, do białka/żółtka/jajka w owsiance ;)
    wygląda smakowicie bardzo :D

    OdpowiedzUsuń
  16. Jutro chyba czeka na mnie debiut z ubitym białkiem w owsiance:)
    Porządna dawka masełka od rana to jest coś!<3

    OdpowiedzUsuń
  17. Mmm, ale musiała być gęsta i puszysta! A dodatki - idealne :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Banan i masło orzechowe kocham <3

    OdpowiedzUsuń
  19. Masła orzechowego zawsze trzeba mieć zapas, nigdy nie wiesz kiedy się przyda, haha:D

    OdpowiedzUsuń
  20. Taak, ta owsianka z białkiem jest pyszna *_*

    OdpowiedzUsuń
  21. Rób mi śniadania, błagam :D

    OdpowiedzUsuń
  22. też długo podchodziłam na dystans do owsianki z jajkiem, a potem żałowałam, że tak długo zwlekałam:D
    a jeszcze z takimi dodatkami, mniam<3

    OdpowiedzUsuń
  23. no połączenie jest wprost idealne , te smaki <3 pychotka !

    OdpowiedzUsuń
  24. ja ostatnio zrobiłam również pierwszy raz z białkiem i wyszła GENIALNA! żałuję, że tak późno spróbowałam, moja mega gęsta owsianka z białkiem była niczym puszek, zrobiłam cynamonową i była mega :) teraz zajadam się nią bardzo często :)

    OdpowiedzUsuń
  25. super:) też będę musiała kiedyś spróbować :)

    OdpowiedzUsuń