poniedziałek, 11 lutego 2013

361.



budyniowe, śmietankowe płatki ryżowe z masłem orzechowym, kawa z mlekiem


Dogodziłam sobie i posypałam jeszcze później startą gorzką czekoladą, pozostałą po wczorajszych muffinach :) Niestety zdjęć zrobić nie miałam kiedy, ale wyszły świetne! I pyszne. Tak mówiono :) A ja nieskromnie potwierdzam ;) Jedne marmurkowe, drugie z czekoladą. Zniknęły dość szybko. A poprawiny? Booże! Było genialnie! Cudowna noc, cudowny balet :D A dzisiaj moje nogi odmawiają posłuszeństwa. Dlaczego, to się nie dziwie. ( Prawie ) cała noc na parkiecie ♥  Tylko dlaczego mamy ferie i już zaczyna się adwent? :< Nie poszalejemy... :(

39 komentarzy:

  1. dawno nie jadłam płatków ryżowych, takie zwyczajne, z masłem orzechowym są najlepsze ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Całe życie przed Tobą! No to fajnie, że zabawa udana.
    Płatków ryżowych nigdy nie jadłam i nie mogę się przemóc, wydaje mi się to jakieś sztucze...
    Ale wygląda tak smacznie "paćkowato", uwielbiam takie coś!:D

    OdpowiedzUsuń
  3. właśnie! tez jestem zła że akurt się post zaczyna ;(
    Ale śniadanko pierwsza klasa :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale gęste. Takie jak lubię najbardziej. Pysznie:)
    Cieszę się, że poprawiny się udały i muffiny smakowały :)

    OdpowiedzUsuń
  5. jak pysznie! :)
    niestety, post zawsze zaczyna się wtedy kiedy zapowiadają się najlepsze imprezy i w ogóle ;O
    ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. W sobote byłam na imprezie i do teraz bolą mnie łydki :)
    ja dużo masła ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. ale pysznie wyglądają! a jaka kremowa konsystencja :D

    OdpowiedzUsuń
  8. jak smakują płatki ryżowe?:D czaje się na nie i nie wiem czy kupić. ja dziś też miałam śniadanie z masłem.. ogromną ostatnią łychą słoika :D moje zapasy lidlowskie coraz mniejsze:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie zastanawiaj się są pyszne :) Jeżeli lubisz ryż na mleku, na pewno Ci posmakują ;)
      Ja mam jeszcze jeden cały słoik i 1/4, też się kończy pomału, ale i tak zrobiłam spory zapas ;)

      Usuń
  9. Och, budyniowe płatki ryżowe muszą smakować cudownie.. wyglądają jak gęściutki ryż na mleku :)
    Cieszę się, że zabawa się udała!

    OdpowiedzUsuń
  10. mniam, jakie gęste *-*

    OdpowiedzUsuń
  11. wyglądają genialnie! a tak dawno już ich nie jadłam:( i tymi opowieściami o muffinach sprawiasz, że robię się głodna:D

    OdpowiedzUsuń
  12. oo to świetnie ,ze tak się miło bawiłaś ;)
    śniadaniowe płatki ryżowe z masłem - po prostu idealny początek dnia ,pysznie !

    OdpowiedzUsuń
  13. Płatki ryżowe, budyń i masło orzechowe *.* Jestem w niebie. :D

    OdpowiedzUsuń
  14. te płatki musiały smakować obłędnie, mniam *.*

    OdpowiedzUsuń
  15. Wersji budyniowej tych płatków jeszcze nie jadłam. Jeszcze! Wszystko przede mną, a Ty tak kusisz :D

    OdpowiedzUsuń
  16. Budyniowe muszą smakować jeszcze lepiej! :) Jakie gęste, takie jakie lubię najbardziej.
    Cieszę się, że zabawa udana. Jeszcze całe życie przed Tobą ;)

    OdpowiedzUsuń
  17. a ja mam jeszcze trzy w rogówce skukane :D
    Ja kupiłam,mama nie wiedziała i mi kupiła.. :D
    Kupie jutro.. a jak je przyrządzasz wrzucasz na gotujące się mleko,pęcznieją one czy coś ?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Do gotującego się mleka wsypuję płatki ( dzisiaj ok. 5 łyżek ) i mieszam na niezbyt dużym ogniu do zgęstnienia ( sprawdzam czy już są miękkie ). Polecam budyniowe, są przepyszne! Pod koniec gotowania wystarczy wlać rozprowadzoną łyżkę/ półtorej budyniu ;)

      Usuń
  18. Ja chce ferie jeszcze raz! :<
    Przypomniałaś mi, że coś dawno płatków ryżowych nie jadłam :D

    OdpowiedzUsuń
  19. super, że się dobrze bawiłaś i muffiny się udały i smakowały! :)

    OdpowiedzUsuń
  20. zazdroszczę wesela i poprawin- bardzo bardzo!:)

    OdpowiedzUsuń
  21. płatków jeszcze nie było mi dane spróbować, także się nie wypowiem ;p ale jak dla mnie wszędzie tam gdzie jest budyń musi być pysznie :D

    OdpowiedzUsuń
  22. Pyszne to Twoje śniadanie :)
    PS Chyba zaczyna się post, a nie adwent :D
    zuzia

    OdpowiedzUsuń
  23. Odbijemy sobie kochana po adwencie ^^

    OdpowiedzUsuń
  24. Muszę kupić sobie płatki ryżowe bo przyznam, że nigdy ich nie jadłam:)

    OdpowiedzUsuń
  25. Ojej, to wygląda przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  26. słodki i delikatny krem i masło orzechowe, lekko słone dla przegryzienia. MNIAM

    OdpowiedzUsuń
  27. wiesz co jak będę dodawała komenatrz to będę podpisywała się Aga bo często tu jestem :P
    Kupie jutro i zrobie.. a wszystko co budyniowe jest pyszne!
    Domowy budyń najlepszy z serkiem i domową granolą :D albo z jogurtem greckim jako podwieczorek.. i oczywiście budyniowa owsianka wygrywa wszystko;d

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ok ;) Bardzo mi miło :) O tak wszystko co budyniowe jest pyszne :D Mogę jeść nawet solo :)

      Usuń
  28. Ojejku, ale to przepysznie wygląda. Sama mam ochotę na budyń! :)

    OdpowiedzUsuń
  29. Ile mleka na te 5 łyżek ?:D - Aga;p

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tutaj akurat dałam na oko ;) Jeżeli robisz budyniowe, nie musi być idealnie gęste ( czyli mało mleka ), bo i tak budyń super zagęści :) A w miseczce jest więcej. Ale myślę, że szklanka wystarczy ;)

      Usuń