poniedziałek, 25 lutego 2013

375.



domowa pełnoziarnista 'dżemik rolls', serek wiejski z miodem i prażonymi wiórkami kokosowymi, kawa z mlekiem



Zapomniałam o tych drożdżówkach.. Dobrze jest mieć w zamrażarce spory zapas, aby na śniadanie mieć świeżą, cieplutką i zdrową drożdżówkę :) A smak? Jak od razu po upieczeniu :) Zabrakło tylko banana do wiejskiego, dzisiaj ma być kupiony ;). 
Wczoraj po długim czasie wróciłam do turbo ( miałam jakiś czas przerwę akurat od tego treningu, bo nieźle naciągnęłam sobie mięsień i chyba po prostu się do niego zraziłam ), ale było dobrze, stęskniłam się za nim :) Mam do niego pewien.. sentyment? Był to mój pierwszy trening z Ewą, pierwsza jej płyta :) Teraz dodałam jeszcze kilka innych ćwiczeń i wyszło całkiem nieźle :)

36 komentarzy:

  1. ja też mam jakiś sentyment do turbo, to mój ulubiony trening Ewki :D
    drożdżówki super, ja właśnie piekę owsiano-orkiszową z wodą różaną i kruszonką z orzechów włoskich i ksylitolu :p
    może wyjdzie tak samo pyszna jak te Twoje urocze zawijaski :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię te Twoje dżemik rollsy :D Też zawsze trochę zamrażam, jak już zrobię :) Plus wiejski w pysznej wersji i mamy śniadanie idealne!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja turbo robię regularnie, to mój ulubiony trening ♥
    Podsunęłaś mi pomysł, żeby zrobić takie drożdżóweczki i je sobie rozmrażać na śniadanie^^ Normalnie takie banalne, że aż wstyd, że sama na to nie wpadłam:p

    OdpowiedzUsuń
  4. zamrażarka to jest urządzenie, bez którego żyć nie mogę. drożdżówka na ciepło, niebo w gębie!

    OdpowiedzUsuń
  5. oo nigdy jeszcze nie słyszałam, jak to z zamrażalki? ;d coś w stylu, rozmrażam w piekarniku i pyszne mięciutkie są? :D hmm. wyglądają świetnie!

    OdpowiedzUsuń
  6. dżemik rollsy wyglądają cudownie :D plus wiejski w pysznej wersji.
    zawsze zamrażam pieczywo, ale drożdżówek jeszcze nie próbowałam, świetny pomysł ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. kocham takie rollsy całtm sercem <3

    OdpowiedzUsuń
  8. oo, pyszniutkie bułeczki *_*

    OdpowiedzUsuń
  9. domowe drożdżówki *-* i wiejski ! pycha ;d

    OdpowiedzUsuń
  10. Wpadam na taką bułeczkę :D Idealna na śniadanie, a ja nigdy nawet jej nie próbowałam. Fajny patent, tak sobie rozmrażać partiami :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Porywam Ci tę bułeczkę :P

    OdpowiedzUsuń
  12. Ale mi smaka narobiłaś tym rollsem! Mmm!

    OdpowiedzUsuń
  13. ta bulka rekompensuje banana ;) takie swieze buleczki na zawolanie to jest to!

    OdpowiedzUsuń
  14. Super pomysł z zamrażanymi drożdżówkami ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. jak ktoś pisze, że wyciągnął z zamrażarki drożdżówkę, zastanawiam się jakim cudem nie zostały zjedzone od razu i zostały, bo u mnie nic nigdy się nie uchowa ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zrobiłam ich bardzo dużo, dlatego mogłam spokojnie kilka zamrozić :)

      Usuń
  16. Naprawdę turbo to był Twój pierwszy trening z Ewą?! Ja też od niego zaczynałam! :) Hah, poczułam się bardzo fajnie ;) Hm, sama ostatnio jakoś mało go odpalam, ale chyba muszę wrócić :)


    A co do drożdżówy, to chcę przepis koniecznie :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Korzystałam z tego przepisu
      http://makaronirodzynka.blogspot.com/2012/02/cinnamon-rolls-zima-zimno-ferie.html
      Z malutkimi zmianami, ale dokładnie teraz nie odtworzę, dość dawno je robiłam, ale następnym razem na pewno pojawi się przepis ;) I połowę zrobiłam z dżemem :)

      Usuń
  17. Ale mi smaka narobiłaś tym rollsem! Mmm!

    OdpowiedzUsuń
  18. dżemik rolls - świetna nazwa ^^
    Pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  19. Pisze Aga- czyli wiesz kto :)
    za tą wiadomość chce przepis na drożdzówy.. :D
    Uwaga uwaga..! 4 marca tydzien Amerykański w lidlu :D
    Masełko orzechowe wita :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wiem wiem, no jakbym mogła nie wiedzieć :D
      Poprawiłaś mi humor tą wiadomością o masełku, dzięki :* Z pewnością 4 marca z półek Lidla zniknie kilka słoików :)
      A przepis na drożdżówki wykorzystałam ten
      http://makaronirodzynka.blogspot.com/2012/02/cinnamon-rolls-zima-zimno-ferie.html
      z malutkimi zmianami. No i połowę zrobiłam z dżemem :)

      Usuń
  20. dżemik rolls, urocza nazwa <3

    OdpowiedzUsuń
  21. nie przepadam za serkiem wiejskim, ale rollsy uwielbiam <3
    u mnie była dzisiaj owsianka z truskawkami, zapraszam
    http://iffy-w.blogspot.com/ :)

    OdpowiedzUsuń
  22. ta nazwa mnie rozbawia, jednak wyglądają pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  23. Uwielbiam serek wiejski z miodem, a ta drożdżówka jest obłędna. Biorę gryza :))

    OdpowiedzUsuń
  24. jak fajnie zanurkowac do zamrażarki i znaleźc taką pyszną drożdżówę<3 masz ich jeszcze więcej?:D

    OdpowiedzUsuń
  25. też preferuję rollsy z dżemem zamiast cynamonu ;d

    OdpowiedzUsuń
  26. 'dżemik rolls" jak uroczo nazwane :D

    OdpowiedzUsuń
  27. bardzo ładna ta bułeczka, zamrożona to świetny pomysł:)

    OdpowiedzUsuń