czwartek, 17 stycznia 2013

337.



otrębowe tosty z żółtym serem i ketchupem, jabłko, kawa inka


Muszę wprowadzić więcej wytrawnych śniadań :) Chociaż wolę zaczynać dzień na słodko, ale te wytrawne też mogą być pyszne. Tak jak np. dzisiejsze tosty. Wychodzą mięciutkie, pulchniutkie i zdrowe. Bardzo zdrowe :)
Szkoła, siłownia, a zaraz lecę na próbę :)
Podaję przepis, inspirowałam się jakimś blogiem, ale nie pamiętam, bo robiłam zdjęcie telefonem nie zapisując zakładki.
Otrębowe tosty: 
3 łyżki otrąb ( u mnie owsiane )
1/4 łyżeczki sody
jajko
1 łyżka serka homogenizowanego
sól
Mocno nagrzać toster. Składniki wymieszać w miseczce. Nakładać do mocno nagrzanego tostera po łyżce masy, lekko rozprowadzając po trójkącie. Piec kilka minut. Wychodzą mięciutkie z jednej strony przypieczone :) Wyjęłam wszystkie trójkąty, przełożyłam serem i chwile zapiekłam. Smacznego :)

20 komentarzy:

  1. Jaki świetny pomysł z tymi tostami ;)
    A kawa na zdjęciu prezentuje się pięknie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ale się pieknie przypiekły :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zastanawiałam się kiedyś jak smakują takie tosty, bo wyglądają świetnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem zrobienia tych tostów, muszę w końcu zacząć wykonywać te wszystkie przepisy :P
    Pysznie to wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  5. też czasem robię takie placuszki tosty w opiekaczu... ale jak do tej pory z naleśnikowego ciasta (deczko gęstszego) a tuuu fajny pomysł ^.*

    OdpowiedzUsuń
  6. wow! nie pomyślałabym, żeby robić swoje własne ciasto i zapiekać w tym zwykłym tosterze :) super pomysł i z czystej ciekawości wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Właśnie to jest też coś, na co mam ochotę - ciągnący się żółty ser i ketchup ;p

    OdpowiedzUsuń
  8. Jak Ci zazdroszczę, że masz toster w domciu :D

    OdpowiedzUsuń
  9. jej, to tak w ogóle można?! :D

    OdpowiedzUsuń
  10. ooo przypomniałaś mi o tych tostach! na śmierc o nich zapomniałam i nie robiłam już ze 2 lata, a one są takie dobre<3

    OdpowiedzUsuń
  11. jej, jakie to musiało być dobre :D

    OdpowiedzUsuń
  12. Pyszne i zdrowe, czego chcieć więcej ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Nigdy nie jadłam otrębowych tostów:) Ale wylądają bardzo smacznie:) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  14. mi otrębowe tosty nigdy nie chcą wyjść, rozwalają się :( te Twoje musiały być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  15. dawno nie jadłam tostów :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Tosty zdrowe i z pewnością pyszne. Wyglądają na takie delikatne i mięciutkie, ale ja i tak troszkę boję się zaryzykować, że mój toster nie podoła i wyjdzie z tego wielkie nic :D

    OdpowiedzUsuń
  17. ekstra tosty! szkoda, że nie mam takie opiekacza ;<

    OdpowiedzUsuń
  18. Właśnie dla takich tostów chcę kupić tą maszynę!

    OdpowiedzUsuń
  19. fajny pomysł z tymi tostami , tylko raczej za serem nie przepadam ,ale reszta mniam ;d

    OdpowiedzUsuń