poniedziałek, 21 stycznia 2013

341.


kasza jaglana ( na wodzie, potem trochę mleka ) z miodem, jabłkiem, serkiem homo ( naturalny i waniliowy ) i nerkowcami, kawa inka



Jak dawno nie robiłam jaglanki. Żałuję, że dopiero teraz wróciłam do jej smaku <3

32 komentarze:

  1. Ale pyszne śniadanie :) Waniliowy serek, kasza, moje ulubione nerkowce - pyszne śniadanie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Moje ulubione połączenie jaglanki i jabłka <3 :) Do tego u mnie zawsze cynamon i jestem w niebie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Mi również przypomniałaś o tej kaszy. Jakiś czas temu jadłam w bardzo podobnej wersji tyle, że zamiast serka homogenizowanego był jogurt naturalny :)

    OdpowiedzUsuń
  4. kasze z jabłkiem to coś, co lubię!:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszna taka jaglanka :) Mniam !

    OdpowiedzUsuń
  6. jest przepyszna i bardzo zdrowa, czego chcieć więcej :D
    smakowite śiadamie, lubię kaszę jaglaną w tym zestawieniu <3

    OdpowiedzUsuń
  7. jaglankaaaaaa <3<3<3

    i matko jedyna z miodem... czemu ja nie mam miooodu :(

    OdpowiedzUsuń
  8. jaka pyszna jaglanka! :D wieki jej nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Nie jadłam nigdy jaglanki, ale chyba się do niej przekonam ;p

    OdpowiedzUsuń
  10. ach, chyba też muszę niedługo znowu ją przygotować! (;

    OdpowiedzUsuń
  11. jaglana jest cudowna, a z Twoimi pysznymi dodatkami musi fajnie smakować :D

    OdpowiedzUsuń
  12. nigdy nie jadłam kaszy jaglanej... czas naprawić ten błąd!

    OdpowiedzUsuń
  13. u mnie też dzisiaj gościła i miałam podobne myśli! ona jest taka dobra, a tak rzadko się ją je!

    OdpowiedzUsuń
  14. Ja też wieki jej nie jadłam. Muszę się zmoblizować i kupić.

    OdpowiedzUsuń
  15. Uu, a ja jeszcze nigdy nie próbowałam jaglanki :o
    Czas to zmienić!

    OdpowiedzUsuń
  16. smaczna, zdrowa jaglanka z pysznymi dodatkami ,uwielbiam tak !

    OdpowiedzUsuń
  17. Wygląda tak apetycznie, że chyba się Tobą zainspiruję :)

    OdpowiedzUsuń
  18. podaję przepis na granolę (wszystko na oko)
    3szkl. płatków owsianych
    2 garści pestek dyni
    2 garści słonecznika
    50g migdałów
    garść rodzynek
    40g orzechów włoskich
    20g orzeszków ziemnych
    60g suszonych daktyli
    pomarańcz
    4 płaskie łyżki miodu
    cynamon

    Daktyle włożyc na 5min do wrzątku i pokroić na paseczki.Wcysnąć sok z pomarańczy, a z jej połowy zetrzeć skórkę, dodać miód i wymieszać. Dodać wszystkie suche składniki(migdały, orzechy włoskie i orzeszki ziemne pokroiłam na mniejsze kawałki). Wyłożyłam wszystko na blaszkę z papierem do pieczenia. Rozgrzałam piekarnik do 170*, piekłam ok.25min. Wyłożyłam na suchy papier i przełożyłam do szklanej miski. Wyszła pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję ♥
      Akurat moja się kończy, więc zrobię :D

      Usuń
  19. Jak w końcu uda mi się to zapamiętać, to muszę tą kaszę kupić. :x

    OdpowiedzUsuń
  20. jaglanka w najlepszym wydaniu ♥

    OdpowiedzUsuń
  21. Mam straszną ochotę na jaglankę, ale niestety rano nie mam czasu jej przygotować :( Twoją wersję bardzo chętnie bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  22. też o niej zapomnialam! ostatnio jem śniadania 5cio minutowki : kanapki, rogaliki i jajecznice :)

    OdpowiedzUsuń
  23. No to ja też chyba muszę nadrobić zaległości ;p

    OdpowiedzUsuń
  24. nigdy w zyciu czegos takiego nie jadlam, ale chyba trzeba to zmienic :)
    + Zapraszam w wolnej chwili do mnie na ourloveourpassion.blogspot.com
    + Jesteś zainteresowana wzajemną obserwacją blogów? :)

    OdpowiedzUsuń