Daktyle włożyc na 5min do wrzątku i pokroić na paseczki.Wcysnąć sok z pomarańczy, a z jej połowy zetrzeć skórkę, dodać miód i wymieszać. Dodać wszystkie suche składniki(migdały, orzechy włoskie i orzeszki ziemne pokroiłam na mniejsze kawałki). Wyłożyłam wszystko na blaszkę z papierem do pieczenia. Rozgrzałam piekarnik do 170*, piekłam ok.25min. Wyłożyłam na suchy papier i przełożyłam do szklanej miski. Wyszła pyszna :)
nigdy w zyciu czegos takiego nie jadlam, ale chyba trzeba to zmienic :) + Zapraszam w wolnej chwili do mnie na ourloveourpassion.blogspot.com + Jesteś zainteresowana wzajemną obserwacją blogów? :)
Ale pyszne śniadanie :) Waniliowy serek, kasza, moje ulubione nerkowce - pyszne śniadanie!
OdpowiedzUsuńMoje ulubione połączenie jaglanki i jabłka <3 :) Do tego u mnie zawsze cynamon i jestem w niebie.
OdpowiedzUsuńMi również przypomniałaś o tej kaszy. Jakiś czas temu jadłam w bardzo podobnej wersji tyle, że zamiast serka homogenizowanego był jogurt naturalny :)
OdpowiedzUsuńBardzo pysznie:)
OdpowiedzUsuńkasze z jabłkiem to coś, co lubię!:)
OdpowiedzUsuńPyszna taka jaglanka :) Mniam !
OdpowiedzUsuńjest przepyszna i bardzo zdrowa, czego chcieć więcej :D
OdpowiedzUsuńsmakowite śiadamie, lubię kaszę jaglaną w tym zestawieniu <3
ale pysznie! ;)
OdpowiedzUsuńjaglankaaaaaa <3<3<3
OdpowiedzUsuńi matko jedyna z miodem... czemu ja nie mam miooodu :(
jaka pyszna jaglanka! :D wieki jej nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńNie jadłam nigdy jaglanki, ale chyba się do niej przekonam ;p
OdpowiedzUsuńooo, też bym taką zjadla :)
OdpowiedzUsuńach, chyba też muszę niedługo znowu ją przygotować! (;
OdpowiedzUsuńjaglana jest cudowna, a z Twoimi pysznymi dodatkami musi fajnie smakować :D
OdpowiedzUsuńnigdy nie jadłam kaszy jaglanej... czas naprawić ten błąd!
OdpowiedzUsuńJaglanka *.* Przepysznie. :D
OdpowiedzUsuńu mnie też dzisiaj gościła i miałam podobne myśli! ona jest taka dobra, a tak rzadko się ją je!
OdpowiedzUsuńJa też wieki jej nie jadłam. Muszę się zmoblizować i kupić.
OdpowiedzUsuńUu, a ja jeszcze nigdy nie próbowałam jaglanki :o
OdpowiedzUsuńCzas to zmienić!
nerkowce <3
OdpowiedzUsuńsmaczna, zdrowa jaglanka z pysznymi dodatkami ,uwielbiam tak !
OdpowiedzUsuńWygląda tak apetycznie, że chyba się Tobą zainspiruję :)
OdpowiedzUsuńmoja nowa miłość :)!
OdpowiedzUsuńpodaję przepis na granolę (wszystko na oko)
OdpowiedzUsuń3szkl. płatków owsianych
2 garści pestek dyni
2 garści słonecznika
50g migdałów
garść rodzynek
40g orzechów włoskich
20g orzeszków ziemnych
60g suszonych daktyli
pomarańcz
4 płaskie łyżki miodu
cynamon
Daktyle włożyc na 5min do wrzątku i pokroić na paseczki.Wcysnąć sok z pomarańczy, a z jej połowy zetrzeć skórkę, dodać miód i wymieszać. Dodać wszystkie suche składniki(migdały, orzechy włoskie i orzeszki ziemne pokroiłam na mniejsze kawałki). Wyłożyłam wszystko na blaszkę z papierem do pieczenia. Rozgrzałam piekarnik do 170*, piekłam ok.25min. Wyłożyłam na suchy papier i przełożyłam do szklanej miski. Wyszła pyszna :)
Dziękuję ♥
UsuńAkurat moja się kończy, więc zrobię :D
Jak w końcu uda mi się to zapamiętać, to muszę tą kaszę kupić. :x
OdpowiedzUsuńjaglanka w najlepszym wydaniu ♥
OdpowiedzUsuńMam straszną ochotę na jaglankę, ale niestety rano nie mam czasu jej przygotować :( Twoją wersję bardzo chętnie bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńteż o niej zapomnialam! ostatnio jem śniadania 5cio minutowki : kanapki, rogaliki i jajecznice :)
OdpowiedzUsuńNo to ja też chyba muszę nadrobić zaległości ;p
OdpowiedzUsuńczadowy zestaw :)
OdpowiedzUsuńnigdy w zyciu czegos takiego nie jadlam, ale chyba trzeba to zmienic :)
OdpowiedzUsuń+ Zapraszam w wolnej chwili do mnie na ourloveourpassion.blogspot.com
+ Jesteś zainteresowana wzajemną obserwacją blogów? :)