czwartek, 13 lutego 2014

696. i 697.



 zapiekany ze śliwkami, karobowo- daktylowy brązowy ryż z twarogiem 


Pomysł powstał szybko przed porannym rowerkiem- po pedałowaniu miałam już gotowe śniadanko :) Zresztą zjedzone i tak na szybko. Siedzę teraz po treningu i pysznym obiedzie i trzymam kciuki- potrzymajcie i Wy, będę wdzięczna :)) 


 wczorajsze: kanapki z chleba razowego z domową szynką, pomidorem i pieprzem/ serem białym i dżemem brzoskwiniowym 

Tak na szybko, miałam nie dodawać, ale dodaję :D

20 komentarzy:

  1. w takim razie trzymam i ja :) ale Ci śliwek zazdroszczę!

    OdpowiedzUsuń
  2. kciuki trzymam, choć po cichu Cię nienawidzę za takie boskie śniadanie! ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie kanki ''na szybko'' uwielbiam ! Smak dzieciństwa :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Tęsknię do smaku klasycznych kanapek!

    OdpowiedzUsuń
  5. Ten zapiekany ryż wyglada smacznie :) Znajdziesz trochę czasu by zdradzić przepis? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 4 łyżki ugotowanego ryżu pełnoziarnistego
      2 grubsze plastry sera białego
      2 łyżeczki karobu
      daktyle- proponuję dać sporo lub dosłodzić czymś masę
      łyżkę mleka
      jajko
      posiekana gorzka czekolada
      Ser biały rozdrobnić widelcem, dodać jajko, porządnie wymieszać. Dodać ryż, karob, pokrojone daktyle ( ew. słodzidło ), mleko, czekoladę i wymieszać. Przełożyć do natłuszczonego naczynka, na wierzch ułożyć, np. śliwki, piec 30 min w 180 stopniach.

      Usuń
  6. Idelany kolor tego ryzu musial byc oblędny <3 A kanapeczki jak zawsze wyglądają mega :) !

    OdpowiedzUsuń
  7. Tak sobie jeździsz po wstaniu z łóżka bez śniadania?
    Ja bym nie dała rady ;D Dla mnie pierwsza rzecz po obudzeniu to kierunek kuchnia ;p

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak :) Na czczo jeżdżę 20- 25 min., więc nie jest aż tak długo, a rak rozpoczęty dzień jest zupełnie inny i stawia na nogi! :)

      Usuń
  8. Ale fajnie połączyłaś smaki w ryżu <3
    Trzymam mocno kciuki:*

    OdpowiedzUsuń
  9. Nieważne, że na szybko - wkleiłaś tu same pyszności! :)

    OdpowiedzUsuń
  10. zjadłabym taki ryż, no i kanapeczki również! :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Twaróg z dżemem, czy konfiturą to chyba mój czołowy smak dzieciństwa, w szczególności z domowa konfiturą agrestową...;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Ale wspaniały musiał być ten ryż ze śliwkami. Idealne połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  13. ten ryż to istny food porn! :D ja wciąż pieczony zajadam tylko z jabłkiem a tu jest przecież tyle możliwości! pysznie, pysznie, pysznie :D

    OdpowiedzUsuń
  14. ten ryż wygląda obłędnie :)
    uwielbiam zapiekany , a jeszcze z dodatkiem twarogu musiał być niesamowity !

    OdpowiedzUsuń
  15. wyobrażam sobie jak smaczna jest taka ryżowa zapiekanka! tym bardziej z słodyczą daktyli :)
    kciuki zawsze trzymam ;D

    OdpowiedzUsuń