sobota, 30 listopada 2013

630. i 631.



 wczorajsze: od dołu- szpinak, banan maślanka/ maślanka + syrop klonowy/ jagody, maślanka

Co prawda było to drugie śniadanie, ale na pierwsze też pasuje! Sycące, na pewno doda kopa energii :)






jaglany mus kawowo- piernikowy przełożony twarożkiem z syropem klonowym, posypany prażonymi płatkami migdałów 


Tak, to było pyyyszne ♥ :) Czuję święta! 
Plany na sobotę? Trochę zakupów, trochę nauki, pichcenia w kuchni, dobry trening.. Powinno starczyć czasu! Miłego dnia :*

20 komentarzy:

  1. uwielbiam takie kolorowe koktajle, które są pełne smaku, witamin i dodają energii, o taaaak! :)
    ale najlepszy ten dzisiejszy pucharek <3 MAM TAKI SAM! :D tylko w moim brak takich pyszności :(

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten koktajl kojarzy mi się jeszcze z latem :)
    Ale drugie śniadanie... Święta pełną gębą :) Muszę koniecznie takie sobie zrobić.

    OdpowiedzUsuń
  3. kawowo-piernikowe smaki ! już samo opis kusi, a wygląda też świetnie :)
    miłego dnia ;*

    OdpowiedzUsuń
  4. ten koktajl wygląda niesamowicie, zabieram Ci go <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Kawowo-piernikowy.....
    Padłam.



    Wstałam.
    Jak zobaczyłam ten koktajl, to pomyślałam: 'wow, jaki fajowy! super wygląda, ale to zielone... co mogło dać taki zielony kolor.... czyżby.... jednak...." SZPINAK.
    "o nie....'

    :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To samo miałam pisać ... kawa i piernik , czego chcieć więcej ? :)

      Usuń
  6. nie wiem co bym wybrała...ten mus czy warstwowy koktajl <3 pyszności.

    OdpowiedzUsuń
  7. ooooo rany biorę wszystko, a szczególnie dzisiejsze śniadanie, wygląda przepysznie!

    OdpowiedzUsuń
  8. Ale czarujesz <3 koktajl, kawa + piernik, sama nie wiem, zjadłam oba śniadania ;) Miłego!

    OdpowiedzUsuń
  9. jak zrobiłaś ten mus? genialny :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dwie łyżeczki kawy rozpuszczalnej zalałam gorącą wodą, wymieszałam. Przelałam do garnuszka. Po zagotowaniu wsypałam płatki jaglane ( ok. 4 łyżki ). Gotowałam na małym ogniu, dolałam trochę mleka, przyprawę do piernika i cynamon, pogotowałam ( mieszając co chwilę ). Odstawiłam pod przykryciem. Wymieszałam z syropem klonowym. Dodałam kawałek awokado, łyżeczkę kakao i zblendowałam całość. W tym czasie zrobiłam twarożek ( ser biały zblendowany z syropem klonowym ). Układałam warstwami.

      Usuń
  10. Takie koktajle przywołują wakacje :) ... Ale ta kasza <3 Widzę 'kawa' i się rozpływam :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Tym jaglanym cudem mnie zachwyciłaś ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. dobre plany na sobotę, moje podobne, piąteczka!
    i śniadania też dobre, rzecz jasna!

    OdpowiedzUsuń
  13. świetny pomysł, chetnie bym zjadła takie słodkości:d

    OdpowiedzUsuń
  14. zachwycam się tym kremem *.* nawet nie myśle jak musiał smakować! :D

    OdpowiedzUsuń
  15. Koktaj - świetne trio ;))
    Jakoś nie mogę się przekonać do zrobienia musu, ale znalazłam u Ciebie przepis także na pewno spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  16. genialne! ostatnio też często miksuję jaglankę z różnymi składnikami, bo jest taka pyszna i sycąca... przepis na Twój mus z pewnością wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  17. ten koktajl jest meeega! A to połączenie kolorów!! :D
    Zachwycające!!

    OdpowiedzUsuń
  18. Nominowałam Cię do napisania 10-u faktów o sobie, będzie mi miło, jeśli odpowiesz :)

    OdpowiedzUsuń