czwartek, 7 listopada 2013

612.






owsianka* z jabłkiem, żurawiną, prażonym słonecznikiem, serkiem twarożkowym, gorzką czekoladą, cynamonem i syropem klonowym



* 4 łyżki płatków owsianych, 1 łyżka płatków z brązowego ryżu, garstka siemienia lnianego, łyżeczka wiórków kokosowych- zagotowałam w ok. szklance wody, dodałam jabłko i żurawinę, gotowałam pod przykryciem co raz mieszając. Pod koniec gotowania dałam ok. 4 łyżki mleka, pogotowałam na małym ogniu. Zdjęłam z gazu do ostygnięcia, schowałam do lodówki. Rano podgrzałam z odrobiną mleka i wody. Podałam z dodatkami. 

Jedna z najlepszych. Jednak najlepiej przygotowywać owsiankę wieczorem. Po pierwsze rano mamy prawie gotowe śniadanie, a po drugie smakuje jeszcze lepiej! :) 

14 komentarzy:

  1. Ser twarożkowy, czekolada - to pyszne połączenie! Ostatnio mam też fazę na rodzynki, a żurawina w sumie podobna w smaku moim zdaniem:p, więc też chyba się w nią zaopatrzę!

    OdpowiedzUsuń
  2. lubię taki misz-masz w miseczce ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Owsianki robione wieczorem zdecydowanie są moimi ulubionymi! Pyszne dodatki:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dobrze jak jest tak dużo dodatków w owsiance ! W tedy smakuje najlepiej :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pełna różnorodność :) Bardzo lubię tak pysznie wypakowane miseczki :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Masz rację, lepiej wieczorem ją przygotować - rano jest o wiele smaczniejsza!

    OdpowiedzUsuń
  7. śniadanie które na nas czeka, codziennie powinno tak być!

    OdpowiedzUsuń
  8. owsianka zawsze będzie najlepsza ! uwielbiam takie gęste :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Owsianka przygotowana dzień wcześniej nabiera mocy :) Moja kiedyś czekała na mnie 24 godz. przeszła tak idealnie smakami, że nie mogłam się od niej oderwać...hehe jeszcze żałuję, że się skończyła :D Pyszne miałaś dziś śniadanie :D

    OdpowiedzUsuń
  10. dokładnie - jest wspaniale nasiąknięta :))

    OdpowiedzUsuń
  11. Coś na szybko = idealna owsianka, zdrowa no i w miarę sycąca:D
    Mimo,że ja i tak zawsze podjadam coś jeszcze:D

    OdpowiedzUsuń
  12. Doskonałe połączenia. Uwielbiam twoje połączenia smakowe :)

    OdpowiedzUsuń