środa, 7 sierpnia 2013

534.



 jajecznica z filetem z indyka, szczypiorkiem, pomidorem, maca razowa z ricottą i rzodkiewką, kawa




A po śniadaniu smażenie naleśników i nadziewanie twarożkiem i dżemem jagodowym ( dlatego dopiero teraz dodaję ;) ) i jeziorko :) Było świetnie, opalanie, wygłupy, topienie, prawie cały czas w wodzie..:D Dziękuję, Ty wiesz;)





11 komentarzy:

  1. Jajecznica pychota!
    Twój blog nominowałam do LIEBSTER AWARD 2013 .
    Szczegóły znajdziesz tu : http://myszkagotuje.blogspot.com/2013/08/liebster-blog.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale ja dawno nie jadłam jajecznicy. Twoje różnorakie pomysły mnie bardzo kuszą. A podałabys przepis na twoje naleśniki bo mi nigdy nie chcą takie cienkie wyjść :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 1 szkl mąki pełnoziarnistej
      1 i 1/3 szkl mleka ( w tym trochę gazowanej wody )
      szczypta sody
      cukier waniliowy
      jajko
      Wszystkie składniki umieścić w misce, zmiksować, w razie co dolać płynu. jeśli ciasto będzie bardzo gęste. Robiłam z podwójnej porcji teraz. :)

      Usuń
    2. A ile wychodzi naleśników. ?

      Usuń
    3. Z podwójnej porcji wyszło mi 14.

      Usuń
  3. Naleśniki! *.* Ty wiesz, że ja dalej ich nie zrobiłam? Hah. Koniec tego. W ten piątek zrobię na bank! :D
    A jajecznicę to ja jednak lubię bardziej na słodko. :>

    OdpowiedzUsuń
  4. Macą na śniadanie bym się nie najadła, ale jajeczniczka i naleśniki to co innego :D

    OdpowiedzUsuń
  5. pycha, rano pyszna jajecznica, a potem naleśniki *-* udany dzień ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. mam pytanie co do scramble wylewasz już namoczone płatki wymieszane z ubitym białkiem i smażysz omlet i dzielisz na kawalki czy jak?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak namoczone wrzątkiem, przykrywam talerzykiem, żeby wchłonęły lepiej wodę. Muszą chwilkę ostygnąć i dodaję do nich ubite białko. A smażę dokładnie tak jak napisałaś. :) I przewracam te kawałki na drugą stronę.

      Usuń