niedziela, 11 marca 2012

30.

kasza jaglana na wodzie z odrobiną mleka, startym jabłkiem, rodzynkami, pokruszonymi ciasteczkami bakaliowymi,cynamonem i miodem, inka

Przyznam, że pierwszy raz jadłam kaszę jaglaną, ale bardzo mi posmakowała ;D Ma posmak goryczy, ale zrobiłam ją na słodko i nie było nic czuć ;) Dodałabym więcej bakali, ale niestety skończyły się!
Nareszcie wychodzi słońce, bo w nocy i nad ranem deszcz, ale się przejaśniło naszczęście ;) 
Wczoraj resztę dnia spędziłam ucząc się, ale jestem zadwowolona, bo nie lubię jak nic nie umiem ;P I dzisiejszy dzień równiez nauka + sprzątanie, lubię sprzątać, chyba dlatego, że lubię jak jest czysto ;)
Ale mam zakwasy trochę, po wczorajszym dniu ;d
Miłęj niedzielki Wam życzę ;*

20 komentarzy:

  1. Uwielbiam jaglaną. Z bakaliami jest świetna :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A opłukałaś ją przed gotowaniem ? Wtedy mniej czuć ten posmak :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. płukałam tylko zimną wodą, a potem taką dobrze ciepłą, ale teraz wiem, że trzeba wrzątkiem ;)

      Usuń
  3. Kocham jaglankę. Muszę kupić :D

    OdpowiedzUsuń
  4. ja jeszcze nic takiego nie jadłam może się skuszę :)

    masz ochotę się poobserwować ? :)
    zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja zdecydowanie bardziej jestem za gryczaną lub jęczmienną. Wg. mnie jaglanka wypada przy nich blado. ^^

    OdpowiedzUsuń
  6. Podpisuję się pod komentarzem slyvvi : )
    Też mam dziś sporo nauki : <

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja nigdy nie jadłam kaszy jaglanej na śniadanie. Muszę spróbować, a twoja z bakaliami brzmi pysznie. =)

    OdpowiedzUsuń
  8. To się nazywa miseczke rozkoszy:) jak chcesz się pozbyć tej goryczy, to zanim ją wrzucisz do wrzątku by ugotować, to wsyp ją do sitka i przelej wrzątkiem.Ja tak robię i nie ma śladu po smaku goryczy;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Jak to miło, jak człowiek wie co lubi i rozumie zależności! Lubię porządek - to lubię sprzątać. Super;-)

    OdpowiedzUsuń
  10. Musisz ją przepłukać wrzątkiem przed gotowaniem, żeby nie było tego posmaku. ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Podobno żeby nie była gorzka, trzeba przepłukać ją zimną wodą, a potem wrzątkiem. Ale nie próbowałam, bo na razie nie jadłam kaszy jaglanej. Muszę spróbować, bo zapowiada się pysznie, zwłaszcza z fajnymi dodatkami:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Jak wypłuczesz kaszę przed gotowaniem wrzątkiem to smak goryczy zniknie, polecam, naprawdę działa :)
    A z bakaliami jest pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Mmm moja ulubiona kasza :D

    OdpowiedzUsuń
  14. ale perfekcjonistka z Ciebie- lubisz uczyć się, sprzątać, pozazdrościć ;)
    bardzo lubię jaglankę

    OdpowiedzUsuń
  15. kasza jaglana nie gościła w mojej kuchni, jeszcze :) na śniadanie - super pomysł!

    OdpowiedzUsuń
  16. Bardzo lubię jaglankę zwłaszcza na słodko z bakaliami:)

    OdpowiedzUsuń
  17. jaglanka mmm :). Też nie lubię być nieprzygotowana do zajęć ;).

    OdpowiedzUsuń
  18. Ja np. jaglankę płuczę parę razy w zimnej wodzie, później zalewam wrzątkiem i chwilkę gotuję, odlewam tą wodę. Zalewam mlekiem i wodą 1/2 na 1/2, gotuję już do końca w tej mieszaninie mleko-wody. Nie czuję goryczy wcale:)
    Nie znam chyba osoby która by nie lubiła jaglanej jeśli ją już spróbuje :)

    OdpowiedzUsuń