pełnoziarniste, drożdżowe rogaliki z serem/dżemem podane ze słodkim twarożkiem z malinami i cynamonem, mleko
Wczoraj podczas pobytu babci zrobiłyśmy hurtowe pieczenie rogalików :D Postanowiłam zrobić porcję pełnoziarnistych z serem i kilka z dżemem, a babcia z mamą zwykłe z dżemem. Przepis najbardziej mnie zaciekawił, ponieważ wyrobione ciasto drożdżowe ( nie trzeba bardzo długo zagniatać ) wrzuca się do garnka z zimną wodą, rośnie i kiedy wypłynie na wierzch jest gotowe, trwa to ok. 20 minut :) Powiem szczerze, że wyszły przepyszne, mięciutkie z pysznym nadzieniem. Innym razem przygotuję jeszcze inne nadzienia, bo pomysł był spontaniczny :) Potem miły wieczór.
Tutaj niżej moje rogaliki, a tamtych jest z podwójnej porcji całe dwie miski, nawet nie wiedziałam jak sfotografować :D
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Edit:
Już dodałam przepis, było dużo chętnych, więc zapraszam! ----> klik
czy mogłabyś podac przepis na te pełnoziarniste ciasto bez wyrabiania ?:D
OdpowiedzUsuńTak, zaraz pojawi się na drugim blogu z przepisami ;)
UsuńWidzę, że produkcja niezła wczoraj była:)
OdpowiedzUsuńChyba też zrobię!
Uwielbiam rogaliki, wyślij mi kurierem! <3 Chętnie bym zjadła takiego jednego, lub dwa, lub stoo :D
OdpowiedzUsuńAaaa, te rogaliki! Cudne, wyślij mi kilka <3 Zawsze chciałam takie zrobić :)
OdpowiedzUsuńJak smacznie... :) Porywam rogalika ;D
OdpowiedzUsuńTaki sam przepis z zanurzaniem ma moja Mama, sa przepyszne. ;)
OdpowiedzUsuńZjadłabym takie :)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają.
z czystym sumieniem zjadłabym wszystkie te rogaliki, które zaprezentowałaś, pycha <3
OdpowiedzUsuńto domowe? Ależ ładne, zgrabne, równiutkie:) Masz talent! :D
OdpowiedzUsuńdomowe? Ależ Wam wyszły: piękne, zgrabne, równo przypieczone! :) Masz talent, takie śniadanie to ja bym wszamała w 2 minuty :D
OdpowiedzUsuńaż tyle? wow! :)
OdpowiedzUsuńo takim sposobie na rośnięcie ciasta nie słyszałam, u mnie w domu zawsze kładzie je się w jak najcieplejsze miejsce. a tu zimna woda? hmmm...
robię dokładnie z tego przepisu:) czadowe są :) miłego dnia!
OdpowiedzUsuńaaa śniadanie idealne, rogaliki, twarożek, mleko...zostało Ci może trochę? wpadnę :)
OdpowiedzUsuńJest ich bardzo dużo, choć szybko znikają :) Wpadaj!
UsuńO.. Wyglądają idealnie. *.*
OdpowiedzUsuńMogę kilka? :D
pyszne śniadanko:)
OdpowiedzUsuńileeeee rogalików! *.* zaraz u Ciebie będę! ^^
OdpowiedzUsuńdomowe rogaliki robione w towarzystwie babci - to na prawdę musi smakować pysznie ;) aż ci zazdroszczę tego śniadanka ! mmm ślinka mi cieknie hehe ;D
OdpowiedzUsuńmogę jednego ? <3
OdpowiedzUsuńwyglądają jak te które robi moja mama ;>
Nie jednego nie, kilka :))
Usuńmoja mama zawsze robi rogaliki z takiego ciasta :) boskie! mój smak dzieciństwa, zwłaszcza z marmoladą <3
OdpowiedzUsuńMatko, wyglądają cudownie :)
OdpowiedzUsuńU mnie babcia zawsze piecze kruche rogaliki na piwie z marmoladą :D
Chyba dzisiaj coś upiekę, a chodzą za mną maślane rogale !
Przepis! Prosimy o przepis! :D Przepięknie wyszły te rogaliki. Chętnie bym wpadła na jednego bądź dwa... :)
OdpowiedzUsuńBędzie na drugim blogu z przepisami, dziś albo jutro :) Może wstawię nawet zaraz.
UsuńCiasto do garnka z wodą? Drożdżowe wypieki zawsze będą mnie zadziwiać... Ale rogaliki wyszły perfekcyjnie!:)
OdpowiedzUsuńsuper!:D uwielbiam drożdzowe i Twojego bloga:D a rogal z serem to w ogóle *-* czekamy na przepis ; D
OdpowiedzUsuńPrzepis już jest na drugim blogu :)
UsuńFaktycznie bardzo ciekawy pomysł na wyrośnięcie ciasta. Pogłabyś napisać jak to dokładnie wyglądało? :)
OdpowiedzUsuńPrzepis już jest na drugim blogu :)
Usuńnapiszę tylko: om om om! ;)
OdpowiedzUsuńrogaliki uwielbiam pod każdą postacią :D
OdpowiedzUsuńmogę rogalika? <3 pycha!
OdpowiedzUsuńlubię domowe rogaliki ;D zresztą jak wszystko co drożdżowe :) a o takim sposobie wyrabiania ciasta jeszcze nie słyszałam, doprawdy ciekawe bardzo :D
OdpowiedzUsuń